bg-image1

Over ons

Bedrijven en organisaties willen voorkomen dat u na het verlies van een dierbare geadresseerde reclamepost blijft ontvangen die aan de overledene is gericht. Zij worden echter niet automatisch over sterfgevallen geïnformeerd, en hebben geen toegang tot de basisadministratie van gemeenten. Daarom heeft het Nederlandse bedrijfsleven het Nationaal Overledenenregister opgericht. Via een eenvoudige (en gratis) registratie brengt u in één keer alle Nederlandse bedrijven en organisaties op de hoogte, en zorgt u ervoor dat de geadresseerde reclamepost niet langer wordt verzonden.

Ondersteund door Stichting Reclame Code
Nederlandse bedrijven zijn verplicht om uw registratie bij het Nationaal Overledenenregister te respecteren. De regels zijn vastgelegd in de Code Postfilter, en naleving wordt gecontroleerd door de Stichting Reclame Code. Krijgt u tóch geadresseerde reclamepost die niet welkom is? Meld dit dan eerst bij de afzender. Als deze niet binnen 4 weken reageert of u ontevreden bent over de afhandeling, kunt u een klacht bij de Reclame Code Commissie indienen.

Uw gegevens in goede handen
Het Nationaal Overledenenregister verstuurt geen ongevraagde berichten per post of e-mail. We delen uw persoonlijke gegevens nooit met bedrijven die u ongevraagd reclamepost willen sturen.

Registreren
bg-image2

Stichting Postfilter

Het Nationaal Overledenenregister is onderdeel van Stichting Postfilter, waar ook Postfilter.nl onder valt. De stichting is in 2009 opgericht als zelfreguleringsinitiatief, en wordt gesteund door verschillende branche- en belangenorganisaties:

Nationaal Overledenenregister

Wilt u geadresseerde reclamepost gericht aan een overleden persoon stoppen? U kunt via deze site een melding maken bij het Nationaal Overledenenregister. Via een handig digitaal stappenplan voegt u de benodigde persoons- en adresgegevens binnen een paar minuten toe aan het Nationaal Overledenenregister. De registratie blijft tien jaar actief. Zo kunnen ook nieuwe bedrijven voorkomen dat ze geadresseerde reclamepost versturen vanuit verouderde adresbestanden. Om u een bevestigingsmail te kunnen sturen, vragen we ook úw naam en e-mailadres. Deze gegevens worden met niemand gedeeld.

 

Registreer de overledene online  

bg-image4
mail

Registratie per post

Registreert u de overledene liever per post? Stuur ons dan een brief met onderstaande gegegens van de overleden persoon. Let op: zorg dat u voldoende postzegels op de brief doet. U krijgt geen ontvangstbevestiging. 

  • checkGeslacht
  • checkVoorletters
  • checkAchternaam
  • checkGeboortenaam*
  • checkGeboortedatum
  • checkSterftedatum
  • checkStraatnaam en huisnummer
  • checkPostcode en Woonplaats

*Ook wel meisjesnaam genoemd

Ons adres Stichting Postfilter, Postbus 666, 1000 AR Amsterdam
calendar

6 weken activatie tijd

Bedrijven en organisaties die geadresseerde reclamepost versturen, zijn verplicht om het Nationaal Overledenenregister te gebruiken. Het kan echter voorkomen dat een mailing al bij de drukker of een postbedrijf lag toen u uw registratie deed. In dat geval belandt die post nog wel in de brievenbus. Wordt er 6 weken na registratie nog steeds geadresseerde reclamepost op naam van de overledene verstuurd? Dien dan een klacht in bij de afzender.

bg-image3

Nationaal Overledenenregister voor bedrijven

Het Nationaal Overledenenregister biedt bedrijven en maatschappelijke organisaties de mogelijkheid om bestanden op te schonen die worden gebruikt om geadresseerde reclamepost te versturen. Zo respecteren ze de wens van nabestaanden die deze post niet willen ontvangen, en voldoen ze aan de Code Postfilter.

Postfilter voor bedrijven
Code Postfilter
building

Contactinformatie

mail-iconEmail

Heeft u een vraag over onze dienstverlening of de regels rond geadresseerde reclamepost? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Als het antwoord hier niet tussen staat, kunt u een mail sturen naar info@postfilter.nl. U ontvangt dan binnen vijf werkdagen een reactie.

Contactinformatie

mail-iconPost

Als u per post contact met ons opneemt, reageren we binnen twee weken telefonisch of schriftelijk. Zorg wel dat u voldoende postzegels op uw brief doet. Anders zullen we deze niet ontvangen.