bg-image1 bg-image3

Veel gestelde vragen

Breng Nederlandse bedrijven en organisaties op de hoogte van het overlijden, door de persoon te registreren via het Nationaal Overledenenregister. Klik op de knop ‘registreren’ in de rechterbovenhoek van deze website om het registratieproces te starten. Het is snel geregeld en kost niets.
Na registratie mogen bedrijven geen geadresseerde reclamepost meer sturen die is bedoeld voor de overleden persoon. Let op: het gaat alleen om reclamepost waar het adres (of adres + naam) van de overledene op staat. Alle ongeadresseerde reclamepost (folders) moet u op een andere manier stoppen.
Ontdek hoe u verschillende soorten post kunt stoppen
Bedrijven in Nederland zijn aan allerlei regels gebonden als het om versturen van reclamepost gaat. Controleer altijd eerst of u te maken heeft met geadresseerde of ongeadresseerde reclamepost. En of u op de juiste manier heeft aangegeven dat u bepaalde reclamepost niet meer wilt ontvangen.
Ontvangt u 6 weken na uw registratie bij het Nationaal Overledenenregister nog steeds geadresseerde reclamepost op naam van de overledene? Meld dit per mail of post bij de afzender. Reageert deze niet binnen 4 weken of bent ontevreden over de afhandeling? Dien dan een klacht in bij de Reclame Code Commissie.
Ga naar reclamecode.nl
Als u geadresseerde reclamepost aan een overledene wilt stoppen, kunt u de persoon per post of via deze website registreren. In beide gevallen worden de gegevens voor 10 jaar in het register opgeslagen, zodat ook nieuwe en bestaande bedrijven hun verzendbestanden eenvoudig kunnen updaten
Lees meer over onze registratie-opties
Mensen die in het Nationaal Overledenenregister staan, ontvangen geen geadresseerde reclamepost meer van Nederlandse bedrijven en organisaties. Let op: het gaat alleen om reclamepost waar het adres (en soms ook de naam) van de overledene op staat. Alle overige ongewenste reclamepost moet u op een andere manier stoppen.
Ontdek hoe u verschillende soorten post kunt stoppen
Het kan uiterlijk zes weken duren tot bedrijven registraties hebben verwerkt. Dus controleer eerst of die termijn al is verstreken. Er is ook een kans dat het om een ander soort reclamepost gaat. Staat er geen adres op de post? Dan kan het Nationaal Overledenenregister deze berichten niet stoppen. Ontvangt u na zes weken nog steeds geadresseerde reclamepost die bedoeld is voor de overledene? Neem dan contact op met deze organisatie(s) om u af te melden.
Lees meer over verschillende soorten reclamepost
Wij kunnen u alleen helpen om fysieke geadresseerde reclamepost te stoppen die is gericht aan een overledene. Wilt u iets doen tegen ongewenste e-mails? Online is er allerlei nuttige informatie over te vinden.
Kijk voor tips bijvoorbeeld op consumentenbond.nl
Wilt u geen folders meer ontvangen? Plak dan een nee/ja- of nee/nee-sticker op uw brievenbus. De regels rond ongeadresseerde reclamepost verschillen regionaal. Check bij uw gemeente hoe het in uw woonplaats is geregeld en waar u een sticker kunt krijgen.
Wij kunnen u alleen helpen om geadresseerde reclamepost aan een overledene tegen te gaan. Als u telefoontjes van Nederlandse bedrijven wilt stoppen, helpt het waarschijnlijk om uw telefoonnummer toe te voegen aan het wettelijke Bel-me-niet Register.
Ga naar bel-me-niet.nl
bg-image4

Stel een vraag

Vindt u op de site niet de informatie die u nodig heeft? Neem contact met ons op!